zaterdag 30 april 2011

3 carpie beelden

3 carpie beelden Spot goedkoop nukoopje nuDOE MOOI BODmooie beeldenwel kleine gebreken maar blijf mooi (zie foto's)Wie doe mooi bod voor de 3 beelden ??Enkel afhalingZeer mooi en normale prijs tussen 10000 en 20000 bfNu koopje voor allesGemerkt : Carpiebiscuitbeeldbeeldenfiguurfigurenengeltjeskindjes OF DOE BOD
meer info


vrijdag 29 april 2011

Nataraja brons ca. 144 cm standbeeld

Nataraja brons ca. 144 cm standbeeld Nataraja is Shiva in zijn verschijning als 'Heer van de Dans', die in kosmische dans het universum creëert, in stand houdt, en weer vernietigt. Schepping, instandhouding en vernietiging, vormen de Indische "Trimurti" : de drie essentiële aspecten van het bestaan. Zonder schepping is er geen vernietiging en zonder vernietiging is geen nieuwe schepping mogelijk.Typische attributen van Shiva zijn o.a. de halve maan in zijn haren (symbool van perfecte controle over de geest); het doodshoofd op zijn kroon : hij is de God van Dood en Vernietiging; het derde oog op het voorhoofd : bovennatuurlijke kracht door concentratie en meditatie; en de cobra's (slang als symbool van wijsheid, reïncarnatie en eeuwig leven). Zijn twee verschillende oorringen zijn symbolisch voor de vereniging van mannelijke en vrouwelijke aspecten. Rond het beeld een cirkel van vuur : deze stelt het universum voor. Shiva's gematte haren verwijzen naar zijn ascetische levenswijze, gericht op meditatie; zijn wilde haren zijn hier wijd uitgespreid. In zijn haren bevindt zich een kleine meermin, die de Ganges voorstelt. Volgens de legende ving Shiva de Ganges op in zijn haren, om haar val op aarde te verzachten. In zijn bovenste rechterhand houdt Shiva een kleine trommel: hiermee slaat hij het ritme van de dans. De trommel symboliseert geluid als oorsprong van de schepping. In zijn verste linkerhand een vlam : vuur als symbool voor de vernietiging. Zonder vernietiging is geen schepping mogelijk : deze twee aspecten houden elkaar hier letterlijk en figuurlijk in evenwicht. De tweede rechterhand houdt hij in een geruststellend, groetend handgebaar : de bekende 'Abhaya mudra', "vrees niet". Deze symboliseert de instandhouding van de wereld. De tweede linkerhand wijst naar het opgeheven linkerbeen: symbolisch voor bevrijding uit de kringloop van wedergeboorte, bevrijding van illusie. De vorm van deze arm herinnert tevens aan de slurf van Ganesha en is een symbool van kracht. De vier armen zijn symbolisch voor de almacht van Shiva. Onder zijn rechtervoet bedwingt hij moeiteloos de dwerg-demon 'Apasmara-Purusha', de 'onwetende' of 'vergeetachtige' ziel. Het Nataraja-beeld bereikte een hoogtepunt qua perfecte vormen en rijke betekenis ca. duizend jaar geleden, bij de Chola-dynastie in Zuid-India, na een lange evolutie in de verschillende streken van India. Het wordt beschouwd als een hoogtepunt in de op zich al rijke Indische iconografie.Dit is een authentiek handgemaakt bronzen standbeeld. Zeer mooi afgewerkt. Ca. 40 jaar oud. De verloren was-techniek garandeert een uniek, handgemaakt beeld. Het is gemaakt door een artiest voor zijn persoonlijke collectie, naar het voorbeeld van de wereldberoemde Nataraja in het Rijksmuseum in Amsterdam (één van de grootste en mooiste Nataraja-beelden uit de oudheid).Zeer mooi en zeldzaam beeld. Brons, ca. 144 cm hoog x 112 cm breed Handwerk, India
meer info


donderdag 28 april 2011

Vintage biscuit beeld kind

Vintage biscuit beeld kind Vintage biscuit beeld van een kind, het beeld is in goede staat. Echt een object dat je moet hebben! Vieille statue en biscuit d'un enfant, la statue est en bonne etat. Vraiment un objet quil faut avoir! Bijkomende kost om op te sturen/Les frais supplémentaires pour envoyer: 7,01 EUROGecombineerde verzending mogelijk !Il est possible de combiner l'envoi de plusieurs articles !
meer info


woensdag 27 april 2011

Vintage beeld OLV van Vlaanderen 59 cm

Vintage beeld OLV van Vlaanderen 59 cm Hierbij bied ik u de gelegenheid om een mooi beeld aan te kopen van OLVrouw van vlaanderen. Het beeld is vervaardigd in plaaster en is in mooie vintage staat.Dimensions:21 cm breed large wide59 cm hoog hauteur high Voici je vous donne l'auccasion d'acheter une belle statue de OLVrouw van vlaanderen. La statue est en plâtre et est en bonne vieille etat.Dimensions:21 cm breed large wide59 cm hoog hauteur high Bijkomende kost om op te sturen/Les frais supplémentaires pour envoyer: 15 EUROGecombineerde verzending mogelijk !Il est possible de combiner l'envoi de plusieurs articles !
meer info


dinsdag 26 april 2011

Houten beeld

Houten beeld houten beeld azie geschilderd
meer info


maandag 25 april 2011

Puntgaaf beeld Jozef en boek in hand 52 cm

Puntgaaf beeld Jozef en boek in hand 52 cm Alles aan dit beeld is topgaaf en erg mooi in de kleuren. het beeld is 75 jaar oud maar heeft onder stolp gestaan waardoor het zo mooi is gebleven. Het beeld is 52 cm hoog en nu eens zonder kindje jezus maar met kerkboek.
meer info


zondag 24 april 2011

Beeld, Domien Ingels

Beeld, Domien Ingels Mooie christuskop, Domien Ingels 1881-1946, hoogte 34cm, doorsnede 32cm, in perfecte staat. Afhalen te Blankenberge of Hundelgem.
meer info


zaterdag 23 april 2011

vrijdag 22 april 2011

Indianenbeeld op buffelkop

Indianenbeeld op buffelkop groot beeld indianenbeeld op buffelkop 50euro
meer info


donderdag 21 april 2011

Eikenhouten OLV uit 16e eeuw

Eikenhouten OLV uit 16e eeuw Eikenhouten gepolychromeerd beeld van OLV. Met druiventros in hand en mooie hoofddoek (Toscaanse), ca 80 cm hoog. Ideaal voor wijnhandelaar.
meer info


woensdag 20 april 2011

Verkoperd beeld van kat

Verkoperd beeld van kat verkoperd beeld van kat - 50 cm hoog
meer info


dinsdag 19 april 2011

Vintage wit beeld van een naakte dame. Deze is gemerkt Flora keramiek Gouda Holland. Het beeld is in mooie staat. Vieille statue blanche d'une dame nude. Elle a le cachet Flora Keramiek Gouda Holland. La statue est en bonne etat. Bijkomende kost om op te sturen/Les frais supplémentaires pour envoyer: 7,01 EUROGecombineerde verzending mogelijk !Il est possible de combiner l'envoi de plusieurs articles !
meer info


maandag 18 april 2011

Heilig beeld

Heilig beeld mo oi en groot heilig beeld van 127 hoogte
meer info


zondag 17 april 2011

Thais Boeddha beeld - staand - H 75 cm

Thais Boeddha beeld - staand - H 75 cm Boeddha beeld staand.Materiaal : "Suar" oakwood.Herkomst : Thailand - Eind 19de eeuw.Afkomstig uit een privé collectie.Zwart / Goud patina.Onberispelijke staat.Afmetingen : Hoogte 75 cm - Breedte : 22 cm Diepte : 12 cm - Gewicht : 2 kg
meer info


zaterdag 16 april 2011

Beeld kinderen en vogels

Beeld kinderen en vogels mooi beeld van twee kinderen met vogels van v.varenbergh perfecte staat
meer info


vrijdag 15 april 2011

Kobaltblauwe madonna 70 cm

Kobaltblauwe madonna 70 cm Dit beeld is ook weer puntgaaf en is 70 cm hoog. Al deze beelden zijn puntaaf en zonder verstopte gebreken. Dit beeld in combinatie met andere prachtmadonna 100 euro Beeld kan verzonden worden of worden opgehaald. Ik verkoop geen kunststofbeelden!!!!! KIJKT U BESLIST OOK NAAR MIJN OVERIGE ADVERTENTIES???
meer info


donderdag 14 april 2011

Sint Christoffel 45 cm

Sint Christoffel 45 cm Dit beeld is ook weer puntgaaf en is 45 cm hoog.Vraag voor reserveringsvoorwaarden? Christoffel van Chalcedon In de vijfde eeuw zou er volgens legenden een man genaamd Christoffel in Chalcedon hebben geleefd. Zeker is dat Sint-Christoffel in deze tijd met name langs pelgrimsroutes al werd vereerd, maar over deze vijfde-eeuwse persoon is niet veel opmerkelijks te vertellen. Christoffel van Cynocefalen Een oudere Christoffel, een martelaar, zou in de tijd van de Romeinse keizer Decius (249-251) de begeleider van de apostel Bartholomeüs zijn geweest. Hij was afkomstig uit het land der Cynocefalen (Hondkoppigen). Bartholomeus was uitgezonden naar dit land om het evangelie te verkondigen. Eén van de Cynocefalen liet zich dopen en kreeg de naam Christoffel. Door zijn bekering tot het christendom kreeg hij een menselijke tong en kon hij spreken. Hij ging vervolgens het evangelie prediken in Lycië. Zijn stok droeg bladeren en vruchten als teken van de instemming van God. In het kader van de christenvervolgingen door de plaatselijke koning werd hij langdurig gemarteld en onthoofd. Voor deze martelingen waren 400 soldaten nodig, Christoffel was immers een reus. Zijn sterfjaar zou 250 zijn geweest. In latere legenden wordt Christoffel als soldaat voorgesteld die vele medesoldaten bekeerde. Ook deze had een hondenkop. Christoffel de Christusdrager Wéér een andere legende verhaalt van ene Reprobus die zo arrogant was dat hij zijn diensten alleen wilde aanbieden aan het allerhoogste gezag. Eerst trad hij in dienst bij de koning, die echter bang bleek te zijn voor de keizer. Hij trad in dienst bij de keizer, maar die was bang voor de duivel. Toen bood hij zijn diensten aan aan de duivel. De duivel was echter bang voor Christus en Reprobus besloot Christus te gaan dienen. Hij deed dit, op advies van een kluizenaar, door mensen op zijn brede rug een rivier over te dragen. Op zekere dag moest hij een klein kind de rivier over tillen. Terwijl hij daarmee bezig was werd het kind echter zwaarder en zwaarder, totdat Reprobus bijna bezweek en tot zijn schouders in het water stond. Toen openbaarde het kind zich als Christus en doopte Reprobus in de rivier. Zijn doopnaam werd Christoffel, Christusdrager. Jezus liet Christoffels staf groen uitlopen en zond hem weg om het evangelie te prediken. Ook in deze legende wordt hij uiteindelijk gemarteld en onthoofd. Dit is in het Westen het meest bekende verhaal. Christoffel als reus Het verhaal dat Christoffel een reus was wordt als volgt verklaard: zijn bijnaam Canineus (de hondachtige) zou zijn verbasterd tot Cananeus (reus uit Kana). Andere verhalen draaien dit proces om. Christoffel zou uit Kana stammen en daarom Cananeus zijn genoemd. Dit zou vervolgens zijn verbasterd tot canineus en hierdoor dacht men dat hij een hondenkop had. Sommige mensen leggen ook een verband met de Egyptische god Anubis. Deze Anubis wordt ook met een hondenkop afgebeeld en volgens de legende droeg hij de valkgod Horus, zoon van de zonnegod Aton, over de Nijl Noodhelper In de middeleeuwen was Christophorus een van de Veertien Noodhelpers. Hij zou bovendien beschermen tegen een 'onvoorziene dood', d.i. overlijden zonder de laatste sacramenten te ontvangen. Met de geringe levensverwachting van de middeleeuwer hing samen dat (volks)prenten en beelden van de Christusdrager in de late middeleeuwen overal, op marktpleinen en in kerken, te vinden waren. Eén van deze prenten (de zogenaamde Buxheimer Christophorus in Manchester) draagt dan ook het opschrift 'Christofori faciem die quacumque tueris Illa nempe die morte male non morieris' (Op welke dag gij het gelaat van Christophorus zult aanschouwen, op die dag zult ge zeker geen kwade dood sterven).Verzending nomaal ¤7,90 geschiedt op eigen risico. Verzekerde verzending heeft geen eigen risico en kost ¤8,90. KIJKT U BESLIST OOK NAAR MIJN OVERIGE ADVERTENTIES???
meer info


woensdag 13 april 2011

Puntgaaf antiek Jozef en kind 65cm

Puntgaaf antiek Jozef en kind 65cm Mis dit beeld niet want zo gaaf als dit beeld zult U weinige vinden.Het beeld dateert uit 1903 en is 65 cm hoog. Kijkt U eens naar de blik van Jozef naar het kind???Dit beeld is in geen enkele hand van verfatiesten geweest die denken dat ze zoiets ook kunnen!!! Het beeld is uit frankrijk en van 70%gips en 30% porcelein, tamelijk zwaar en goede kwaliteit
meer info


dinsdag 12 april 2011

Art deco beeld van vrouw & vogels

Art deco beeld van vrouw & vogels beeld art deco vrouw & 2 vogels naam : arnova 312 1 vogel heeft een beschadiging verkoper betaald de verzendkost mag ook afgehaald worden
meer info


maandag 11 april 2011

David Geenty bronzen hert

David Geenty bronzen hert Bronzen hert, de Highland Monarch van David Geenty. (UK) Dit bronzen hert is gemaakt uit was, en daarna verbronsd. (lost wax method) Zeer mooi gedetailleerd beeld van een hert.18 cm lang op 23 cm hoog.Prijs: 50 euro of tegen elk aanneembaar bod.Af te halen regio Houthalen na afspraak, of verzending via de post. (Verzendkosten zijn dan wel voor de koper)
meer info


zondag 10 april 2011

Massiefhout beeld Maria en kind 45 cm

Massiefhout beeld Maria en kind 45 cm massief houtbeeld van maria en kind in goed staat het beeld is 45cm hoog prijs 35 met verzendkosten
meer info


zaterdag 9 april 2011

Notre Dame des victoires 46 cm

Notre Dame des victoires 46 cm Dit beeld is over 80 jaar oud en voor de leeftijd nog super topgaaf.Geen enkele breuk of lijmpoging heeft dit beeld ondergaan.Hoogte is 46 cm.Ik heb er maar een!!!
meer info


vrijdag 8 april 2011

Mooi en gaaf groot sint anthonius 70 cm

Mooi en gaaf groot sint anthonius 70 cm ook hier een mooi groot en gaaf beeld voor uw verzameling. Let op??? Beeld is tamelijk zwaar. 70%gips en 30% porcelein prijs is 75 zonder verzendkosten Verzending nomaal ¤7,90 geschiedt op eigen risico. Verzekerde verzending heeft geen eigen risico en kost ¤8,90.
meer info


donderdag 7 april 2011

Hoogte ca. 45 cm. Prachtig ! Zwaar gewichtAfhaling kan.Enig werk ! Uit erfenisVerzending mogelijk via KIALA of DE POST (voor rekening van koper)Tel 0485845308
meer info


woensdag 6 april 2011

H.Hart beeld 95cm

H.Hart beeld 95cm .ook dit beeld is een pracht en een maatje groter. Beeld is ook weer supergaaf en 95 cm hoog beeld kan in de weekends bezorgd worden tegen meerkosten prijs 110 exclusief verzendkosten. Verzending nomaal ¤8,90 geschiedt op eigen risico. Verzekerde verzending heeft geen eigen risico en kost ¤11,90.
meer info


dinsdag 5 april 2011

Topgaaf schoon Hhartbeeld 58 cm

Topgaaf schoon Hhartbeeld 58 cm Dit beeld is ook weer puntgaaf en heeft een hoogte van 58 cm.Beeld komt uit frankrijk en heeft een gehalte van 70% gips en 30% porcelein.Verzending normaal ¤ 7,90 geschiedt op eigen risico.Verzekerde verzending heeft geen eigen risico en kost ¤ 8,90
meer info


maandag 4 april 2011

Oud beeld in plaaster

Oud beeld in plaaster Oud beeld van non in plaaster. Breedte 43 cm, hoogte 40cm. Enkel afhalen.
meer info


zondag 3 april 2011

Prachtig beeld olifanten iza495

Prachtig beeld olifanten iza495 Prachtig uniek Afrikaans beeld met olifantenkop met 2 volledige uitgesculpteerde olifanten langszij!!De houtsoort is tropisch hardhout!!De afmetingen zijn maar liefst 65 hoogte op 55cm breed en de sculpture weegt ongeveer 11.5kilogram!!!zie zeker ook mijn zoekertjes!!
meer info


zaterdag 2 april 2011

Beeld, Domien Ingels

Beeld, Domien Ingels Omschrijf jouw object zo zorgvuldig mogelijk. Omschrijf de staat waarin het verkeert, de karakteristieken en alle overige informatie die van belang is voor de eventuele koper. Geef aan indien je alleen per telefoon gecontacteerd wilt worden.Mooie christuskop, Domien Ingels 1881-1946, hoogte 34cm, doorsnede 32cm, in perfecte staat. Afhalen te Blankenberge of Hundelgem, 1500¤.
meer info


vrijdag 1 april 2011

Heilghart beeld

Heilghart beeld mooi ijzer of koper heilighart beeld 40cm..enkel afhalen
meer info